Munay Ki

Munay Ki bestaat al ontelbare jaren en vindt haar oorsprong bij de Inca’s, en daarvoor de Laika. Het is het pad naar verlichting en wereldvrede, bestaand uit negen inwijdingen. De kracht van de Munay Ki is het ontwaken en verdiepen van de onvoorwaardelijke liefdeskracht die binnenin je eigen hart zit.

Door een verschuiving van perceptie leer je veranderingen te laten plaatsvinden via je hart. Munay Ki maakt dat je volledig in je kracht komt te staan.

Munay Ki geeft met haar negen inwijdingen handvatten om deze Nieuwe Tijd van in praktijk te brengen. Gewoon in je dagelijks leven, vanuit je hart gaan leven,  waar je ‘hier en nu’ bent. Heel praktisch. geen zweverigheid, wel zacht, gegrond,  liefdevol, en openend. Spreekt je dit aan? Dan is Munay Ki wellicht iets voor jou!

Munay Ki training volgen

De Munay-Ki roept je, het is alsof iets binnen in je opspringt en “Ja, ik wil!” zegt. Wanneer je die innerlijke drang in jezelf voelt, dan ben je er aan toe om de negen initiaties, ofwel inwijdingen, te ontvangen. In de vierdaagse Munay Ki training maak je kennis maken met het gedachtegoed van het Inca sjamanisme en gaan we er mee aan het werk. je ontvangt de negen inwijdingen.

Je leert Sacred Space – een gewijde ruimte-  te creëren. Ook leer  je bewust te worden van energievelden. Je gaat je eigen persoonlijke heilige ruimte te creëren, vullen, legen en beschermen. Je leert over de elementen Aarde, Water, Vuur en Lucht, de Krachtdieren, Hemel- en Aarde energie, een vuurceremonie houden, hoe jij je zaden voedt en nog veel meer. De kernceremonie van Munay Ki is de Vuurceremonie, en je gaat de transformerende kracht van Vuur leren toepassen in jouw leven. Als bonus ontvang een Karpay Ayni (uitwisseling en initiatie) op het vierde niveau van de Incakosmologie.

Ook leer je je persoonlijke helingsruimte te openen, je Wiragocha Ook leer je hoe je lichtzaden van de inwijdingen kan laten groeien door de vuurceremonie.  Verder krijg je gedegen kennis over de Incakosmologie , de bijbehorende principes van Kausay, het concept van levende energieen Ayni, het wederkerig principe, aangereikt, en Incasjamanisme, in al haar betekenissen, overgedragen.

Naast het ontvangen van alle negen inwijdingen, krijg je ook een uitgebreide Munay Ki reader, en Munay Ki meditaties en je Altaarkaars. In de reader staat op  heldere wijze de Munay Ki beschreven, zodat je een mooi naslagwerk hebt tijdens de negen weken van initiaties.

Na de laatste initiatie ontvang je een inwijdingsteen (Pi stone) waarmee jij  Munay Ki weer kunt doorgeven. Dat is ook een manier om je te verdiepen en de Munay Ki in jou tot bloei te laten komen. In de reader staat beschreven hoe de initiaties door te geven. Ook krijg je toegang tot een set fimpjes ‘Hoe Munay Ki Door Te Geven’ van  Alberto Villoldo. Wekelijks oefen je thuis zelf

De negen inwijdingen van Munay Ki

  1. Hampe Rite – initiatie van de Heler; activeert je vermogen tot heling van jezelf en van anderen
  2. Chumpi Rite – initiatie van de Banden van Kracht; vijf energetische banden die werken als filters en je spirituele bescherming geven
  3. Ayni Karpay – initiatie van Harmonie; verbinding met de 7 archetypen. De slang, de jaguar, de kolibrie, de adelaar/condor, de hoeders van de beneden, midden- en bovenwereld. 
  4. Kawaq Rite – initiatie van de Ziener;  activeert de innerlijke ziener in je en daarmee je vaardigheid om de onzichtbare wereld van energie en spirit te gaan waarnemen.
  5. Pampamesayok – initiatie van de Hoeder van de Dag; deze dienen het vrouwelijke principe, Moeder Aarde en haar natuur. Je vrouwelijke energie wordt in balans gebracht.
  6. Altomesayok – initiatie van de Hoeder van Wijsheid;  helpt je te verbinden/in balans te brengen met het mannelijke in jezelf en in relatie met de hemel en Vader Zon, en met de heilige bergtoppen op de wereld.
  7. Kuruk Akuyek – initiatie van de Hoeder van de Aarde; verbinding met de aartsengelen die waken over de Melkweg. Deze initiatie laat je zogenoemde ‘godbrein’ ontwaken, het brein van de telepathie.
  8. Mosok Karpay – initiatie van de Hoeder van de Sterren; inwijding van de Tijd die Komt; je DNA wordt opnieuw geïnformeerd met de laatste codes voor de Nieuwe Mens o.a. je verouderingsproces begint te vertragen.
  9. Taytanchis – initiatie van de Schepper of Creator; deze initiatie activeert je goddelijke natuur, het Licht van Creatie, de Schepper in jou.

Praktische informatie

De training is op de thuislocatie van Regenboogkolibrie in Enschede, of op een locatie in de buurt bij een grote groep. De Munay Ki training beslaat 4 hele trainingsdagen, meestal op vrijdagen,  zaterdagen- of zondagen. Er is plaats tot 8 personen. Vanaf 2 personen gaat de training door. In elke training maak je kennis met de meest essentiële onderdelen van het Inca sjamanisme, breng ik mijn kennis en ervaring over en doen we verschillende meditaties of  energetische oefening. Na elke lesdag krijg je oefeningen mee om thuis om je vaardigheden te verdiepen, en je intuitieve voelsprietjes te laten groeien.

Elke trainingsdag ontvang je twee nieuwe inwijdingen en energietransmissies, en op de derde trainingsdag maar liefst drie. Deze inwijdingen zullen zowel door mij als door oud-cursisten worden doorgegeven. Op deze manier kun jij na het volgen van alle 4 trainingsdagen, het doorgeven van de initiaties zelf gaan ervaren. Dat kun je zelfstandig doen na de training, of oefenen onder mijn begeleiding op de optionele Terugkomdag.

Jouw investering is € 450,-. voor de Munay Ki Training van vier dagen. De optionele Terugkomdag bedraagt 120,- voor jouzelf, en 35,- voor introducees die de eerste Munay Ki Rite, De Hampe Rite ofwel De Healers Rite gaan ontvangen. In de middag gaan we een Despacho maken, een vuuroffer, om jezelf te bekrachtigen.

Ervaringen

Regenboogkolibrie is gericht op mensen die gaan voor hun persoonlijke & spirituele ontwikkeling,  en eigen verantwoordelijkheid dragen. Het proces is verrijkend, warm, plezierig, zacht en kan soms emotioneel zijn. Ik begeleid je in liefde en met de energetische technieken die Munay Ki aanreikt.

Eigen ervaring

Mijn eigen ervaring is dat na mijn Munay Ki inwijdingen mijn ontwikkeling op een zachtere en liefdevolle manier dan voorheen verder ging. Tegenwoordig leef ik vanuit  mijn hart, ziel, liefde voor mijzelf en mensen om mij heen, en in verbinding met de natuur, en Moeder Aarde.

Voor mij heeft de Munay-Ki een transformatieproces voortgebracht vanuit liefdevolle acceptatie vanuit mijn hart voor mezelf en dankbaarheid voor het Leven. Het voelt aan als letterlijk met de stroom meegaan. Ik durf  nu volledig in mijn eigen-wijs-heid,  potenties, kracht  en  levenslust te gaan staan, en keuzes vanuit mijn innerlijk ook uiterlijk te leven. Dat betekent: meer plek voor natuur, bezinning, dans. In mijn werk ’t lef om vanuit mijn hart te handelen, en privé meer en meer vanuit harmonie, kwetsbaarheid en kracht tegelijkertijd, opener, liefdevoller, meer bereid oordelen en zwaarte los te laten. Vrijer, speelser, creatiever, zonniger.

Volgens mijn omgeving ben ik warmer, vrouwelijker, zachter, vrolijker, en krachtiger geworden. Mijn innerlijke rust is gegroeid. Zelf geniet ik enorm van de kwaliteiten die ik nu durf toe te laten en te leven. Wat een verschil! Daarnaast zijn mijn heldervoelende,  helderwetende en helende gaven  gegroeid, en pas ik ze toe in mijn dagelijks leven.

In Lakech

Mayagroet: ik ben een andere jij,

Sanna Jansen