Zeven archetypen van Munay Ki

Tijdens de derde inwijding van Harmonie ( Ayni Karpay ) wordt op energetische wijze jouw verbinding met alle zeven universele scheppende krachten geactiveerd.

Pas je de eigenschappen van de vier krachtdieren en de drie poortwachters toe in je dagelijks leven, dan kom je in je volle kracht te staan en kun je daadwerkelijk aantrekken en manifesteren wat je echt wilt.

In het kort

  1. De slang Deze verbindt je met de aarde, met het vrouwelijke en met onze collectieve moeder.
  2. De jaguar verbindt je met alle levende wezens op deze planeet.
  3. De kolibrie leert ons intens te drinken van de levensnectar.
  4. De adelaar (condor) leert ons om onze eigen vleugels uit te slaan en hoger en hoger te vliegen en schenkt ons visie en helder inzicht.
  5. Huascar Inca, hoeder van de benedenwereld brengt harmonie en vrede in je onderbewustzijn.
  6. Quatzalcoatl, hoeder van de middenwereld, de zichtbare, tastbare wereld zorgt voor harmonie en orde in je leven.
  7. Pachakuti-Inca, hoeder van de bovenwereld, ons Hoger Zelf, van de tijd die komt,

De krachtdieren van de vier windrichtingen

Slang: letterlijk en fysiek niveau

Slang is het krachtdier van het Zuiden.

Primair leert de slang je om je eigen persoonlijke verleden ineens van je af te schudden zoals zij haar huid afwerpt. De slang staat voor het principe van loslaten en onthechten.

De slang voelt zich thuis op verschillende plekken, in het water, op de aarde, in de aarde en in de bomen. Slang is waakzaam, koudbloedig. Slang weet de weg naar de diepste innerlijke plekken van onszelf. Ze weet de weg terug naar het Paradijs, naar onschuld en gratie en ze heeft geen oordeel.

Plaats: 1e chakra

Jaguar: symbolisch en emotioneel niveau

Jaguar is het krachtdier van het Westen.

Het grote symbool van transformatie. Jaguar is de lichtkrijger die geen vijanden nodig heeft en handelt vanuit een plek van vrede. Zij leert ons om over angst en geweld heen te stappen. Zij vertegenwoordigt het principe van Leven en Dood en van vernieuwing. Zij beschermt onze heling en ze leert ons te leven in onberispelijkheid en integriteit.

Op het niveau van de Jaguar laten we belemmerende geloofsovertuigingen over schaarste, overvloed, intimiteit en eigenwaarde los. We realiseren ons dat elke overtuiging belemmerend werkt. We weten dat het Universum elke overtuiging die we over de realiteit hebben, zal waarmaken.

Plaats: 2e chakra.

Kolibrie : mythisch en zielsniveau

Kolibrie is het krachtdier van het Noorden.

De plaats van onze voorouders, oude herinneringen en oude wijsheid. Kolibrie leert ons drinken van de oude heilige wijsheid. Kolibrie leert ons de schoonheid in alles en iedereen te proeven, vrede en vreugde in jezelf en om je heen. Kolibrie is ook stilte, rust in beweging.

Kolibrie maakt elk jaar vol moed en zelfvertrouwen een lange, bijna onmogelijke, reis van Brazilië naar Canada. We nemen de onzichtbare wereld waar en bereiken meesterschap over de tijd. We betreden de oneindigheid en je opent je voor je bestemming. We worden zorgdrager en hoeder van het aardse paradijs.

Plaats: derde chakra.

Adelaar ( energetisch en eenheidsniveau )

Adelaar is het krachtdier van het Oosten.

De plaats van de opgaande Zon, de Morgenster, de plaats van hoe en wat we worden, onze bestemming. Adelaar beziet alles vanuit een hoger perspectief en heeft tegelijkertijd oog hebben voor detail.

Adelaar staat voor visie, vooruitzien, helderheid en schoonheid. De energie van de Adelaar helpt om jouw beeld over je eigen leven helder te krijgen. De ogen van de Condor kunnen in het verleden en in de toekomst kijken en helpen ons te achterhalen waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan.

De grote vleugels van Condor omvatten het hart en zo leert Condor ons zien met de ogen van het hart. We gaan werkelijk zien waar we nog amper over durven te dromen. Materie verdwijnt, alles is licht en gemakkelijk te veranden.

Er is geen dualiteit en afscheiding meer. We voelen ons één met alles. Er is oneindigheid. Er bestaat geen tijd, dus we kunnen iets op energetisch niveau veranderen, voordat het gestalte krijgt in de materie. Zo kunnen we een nieuwe wereld dromen en deze droom ook manifesteren. We staan in onze volle kracht.

Plaats 4e chakra.

De poortwachters van de onderwereld, middenwereld en bovenwereld

De onderwereld is ons onderbewustzijn, de Middenwereld is de tastbare en zichtbare wereld, de bovenwereld is ons Hoger Bewustzijn. Deze drie werelden vormen een onlosmakelijk geheel met elkaar. Alle drie zijn even echt en even belangrijk. Om toegang te krijgen heeft elke wereld een Poortwachter.

Hascar Inca: heer van de Onderwereld

Hij harmoniseert de relatie met ons onderbewustzijn met daarin ook onze schaduwkanten en verloren zielsdelen. Hij zorgt dat we onze innerlijke kracht en nog onbewuste talenten en vaardigheden herontdekken. Hij laat zien wat ons tegenhoudt om ons ware zelf te kunnen zijn.

Plaats: 5e chakra.

Quetzalcoatl: heer van de Middenwereld

Hij is de organisator van synchroniciteit in je dagelijks leven. Als je een goede relatie hebt met Quetzalcoatl ga je uit van de grote lijnen en pakken de details vanzelf goed uit. Je kunt een beroep op hem doen voor het regelen van zeer praktische zaken.

Plaats: 6e chakra.

Pachakuti Inca:  heer van de Bovenwereld

Hij is de verbinding met het hoger bewustzijn. Hij is de hoeder van alle potentieel en de scheppende kracht van de bovenwereld en brengt hemelse orde. Hij die tijd en plaats omver werpt. Hij is de verbinding met de wereld in wording, de Tijd die komt.

Plaats: 7e chakra.