De achtergrond van Munay Ki

Munay Ki bestaat al ontelbare jaren en vindt haar oorsprong bij de Inca’s. Het is het Incapad naar verlichting en wereldvrede, bestaand uit negen inwijdingen.  Deze energietransmissies veranderen de kijk op jezelf, de ander en het grotere geheel om je heen.

Door een verschuiving van perceptie leer je veranderingen te laten plaatsvinden via je hart. Daardoor kom je volledig in jouw kracht te staan.De kracht van Munay Ki is het ontwaken en verdiepen van een enorme liefdeskracht.

Wat betekent Munay Ki?

Het woord Munay betekent liefdeskracht en Munay Ki betekent: :”Ik hou van je, Ik hou van je vanuit het aller diepste van mijn hart” of “Wees zoals je bent”. Het Quechua, de taal van vele Andesvolkeren en van de Q’eros, kent geen woord voor liefde, ook niet voor het woord wil. Dat is voor hen een geïntegreerd begrip: Munay: ‘Liefde’ en ‘wil’ ineen. Ki is kracht. Combineer dit met de levenskracht van ‘onvoorwaardelijke liefde’ en je hebt de essentie van Munay te pakken.

De inwijdingen van Munay-Ki

De 9 Munay Ki Inwijdingen Activeren je energieveld en haar kracht om te manifesteren en te creëren en transformeren je leven vanuit een basis van schaarste naar een basis van overvloed, De inwijdingen zijn energietransmissies. Elke inwijding is een stap naar jouw hoger bewustzijn en tegelijkertijd een fase in het versnelde evolutieproces van de mensheid als geheel.

De Munay-Ki is als een treinkaartje voor de reis op weg naar vrijheid om te zijn wie je in wezen bent en naar het bewust-zijn van eenheid. De Munay-Ki voert je voorbij de illusie van afscheiding. Het herstelt de verbinding met je innerlijke kracht, met je eigen goddelijke natuur. Zo brengt de Munay-Ki je bij je ware bestemming hier op aarde.

Bij elke inwijding wordt er op energetische wijze een zaadje in jouw energieveld geplant. Na de inwijdingen ben jij zelf verantwoordelijk voor de zorg van deze zaden. Dan begint je Reis pas echt en met jou het ontkiemen en wortelen van deze inwijdingen die in jou gaan groeien, bloeien en vrucht voortbrengen. Hierdoor is het mogelijk dat je reuzenstappen kunt zetten in je eigen transformatieproces en daardoor in de evolutie van de mensheid als geheel. De Munay-Ki belooft een versnelde transformatie naar hoger bewustzijn en harmonie in jezelf & met je omgeving. Het is een zacht, helend, liefdevol, verruimend, en magisch proces. Een cadeau aan jezelf om in heelheid te leven.

De negen inwijdingen zijn als volgt:

Hampe Rite – initiatie van de Heler;  Chumpi Rite – initiatie van de Banden van Kracht, Ayni Karpay – initiatie van HarmonieKawaq Rite – initiatie van de Ziener Pampamesayok – initiatie van de Hoeder van de Dag ;  Altomesayok – initiatie van de Hoeder van Wijsheid;  Kuruk Akuyek – initiatie van de Hoeder van de AardeMosok Karpay – initiatie van de Hoeder van de SterrenTaytanchis – initiatie van de Schepper.

Q’eros

De Munay-Ki-inwijdingen zijn ons geschonken door de sjamanen van de Q’eros, een volk uit het Andesgebied van Peru. De Q’eros zijn de laatste nog traditioneel levende, rechtstreekse afstammelingen van de Inca’s. Zij hebben tot op heden hun aloude traditie en leefwijze op een heel pure en oprechte manier behouden.

Aan de Q’eros is voorspeld dat het NU de tijd is om hun wijsheid, levenswijzen en rituelen te delen met de wereld en daarmee de mensheid en de aarde te genezen van vernietiging en terug te brengen naar harmonie. Ook andere inheemse Andesvolkeren en Amazonesjamanen hebben bijgedragen aan de overdracht van Munay Ki wijdingen.