De 7 inwijdingen

Voor de Q’eros is het getal 7 een heilig getal. Het staat in verbinding met de kleuren van de regenboog, je regenbooglichaam: de zeven chakra’s en de zeven heilige vrouwelijke bergen in Peru. Tijdens deze initiaties loop je het pad naar vrouwelijke heelwording en de balans tussen yin (vrouwelijk) en yang (mannelijk). De inwijdingen bestaan o.a. uit het inbrengen van zaden van licht in je chakra’s.

Je wordt verbonden met de Spirit van het water en kunt je ego los gaan laten. Er wordt een verbinding gemaakt met het vuur waardoor je in je vrouwelijke kracht kunt komen. Je hart wordt geopend, net zoals je keel en je derde oog, waardoor heling kan plaatsvinden van het innerlijk kind en je communicatie. Je gaat werkelijk zien wie jij bent en je wordt op een dieper niveau verbonden met het Universum.

De zeven Nusta’s
Iedere Nusta brengt een ander aspect naar jou toe of in jou boven, schijnt een ander licht op je pad. Ik stel ze graag aan je voor…

 1. Mama Ocllo
  Voor de Inca is Mamma Occlo Moeder van alle Godinnen en Godin van de Wijsheid. Het is haar essentie  je  centrum te in jezelf te laten vinden en je  daar te gronden. Mamma Ocllo is verbonden met het eerste chakra, het element aarde en het archetype slang. Zij zorgt voor een stevige ankering in Moeder Aarde ofwel Pacha Mamma.De eerste inwijding is erop gericht jezelf te verlichten en is tevens een healing. Deze inwijding heelt je vrouwelijke kracht en herstelt de balans tussen jouw vrouwelijke en mannelijke aspecten.
  Neem 7 zelf gevonden stenen mee waarmee jij je verbonden voelt. Deze gebruiken we bij de eerste inwijding. Het kunnen stenen uit de natuur zijn of Chumpi stenen die de Q’eros gebruiken.
 2. Doña Mujia
  Verbinding met de Godin van het Water. Mujia betekent ‘meermin’ en staat voor ‘geest van het water’. De taak van deze Godin is ons te leren ‘loslaten’. Deze inwijding helpt om het negatieve aspect van het ego los te laten. Het is een ‘flowering rite’. Het middel voor dit ritueel zijn water en bloemen.
 3. Mama Simone
  Het helen van je roots, je voorouderlijke lijnen en het verbinden, helen en beschermen van de vrouwelijke kracht. Het laat je thuiskomen in jezelf. Mama Simone is de Godin van de Voorouders en de plaats waar je dit leven bent geboren. Zij neemt je mee naar je voorouders, voorbij je voorouders, naar je begin, je oorsprong. Bij dit ritueel ontvang je een steen.
 4. Doña Theresa
  Verbinding met de Moeder van het Vuur en Verbinding met de Moeder van het Hart, zij is de Godin van Harmonie, van Zachtheid, verbonden met onze ziel. Deze inwijding gaat over het openen van het Hart en het helen van het innerlijk kind. Het werkmiddel voor dit ritueel is een Despacho of offergave.
 5. Maria Sakapana
  Verbinding met de Moeder/Godin van de Wind, het helen van communicatie en expressie in jou en het trouw blijven aan jezelf. ‘Spiraal van Wind’, Maria Sakapana is de Godin van Communicatie. Dit is een zuiverende rite. De gebruiksvoorwerpen voor dit ritueel zijn veren.
 6. Huana Huaman Tiklla
  Godin van Zien en Visie. Verbinding met de Valk, het openen van je 3e oog, zodat je gaat zien wie je werkelijk bent. Deze inwijding geeft een bekrachtiging van jou in je puurste vorm, het geeft een transformatie in jezelf van je reis met de Nusta’s. Het geeft balans en vrede in jezelf. Een energetische overdracht om je derde oog te openen voor helder zien, heldere visie en inzichten.
 7. Thomasa Huaman Tiklla
  Godin van de Vrijheid. Verbinding met het Universum, transformatie, tempel van vrijheid en bloei. Deze inwijding gaat over ‘bevrijding’. Zij verbindt ons met de 7 lichten en 7 sterren van de Pleiaden. Je ontvangt 3 kaarsen waarmee je 3 weken gaat werken. Je verbindt je in deze 3 weken telkens met de 7 Nusta’s om je wensen te manifesteren en je vrouwelijke energie aan te wakkeren.